CQRlog and fldigi

12 posts / 0 new
Last post
yt1bx
CQRlog and fldigi

After few days of using CQRlog and fldigi, I've noticed that CQRlog is not saving most recent QSO in QSO list when saved from fldigi. It saves QSO that is last in fldigi logbook, so recently saved QSO is saved only when newer QSO is saved by fldigi. And if few days pass and you save new QSO in fldigi, then previous QSO from fldigi logbook (which is not in CQRlog QSO list, as it was nothing saved after it) is saved in CQRlog QSO list with new date (not the one it was held); time and other data are OK.

If fldigi logbook is opened and QSO is marked in it (when you open fldigi logbook, it marks by default the last QSO), then no matter how many QSOs you save by fldigi, CQRlog is saving always the marked one from fldigi logbook.

I don't know if this is bug in CQRlog, so i wrote it here.
73 Vlada, yt1bx

ok2cqr
ok2cqr's picture
Re: CQRlog and fldigi

Hi Vlada,

I don't use digi modes so I'm not sure how it should work and I'm not sure what you mean. If you want to save QSO to CQRLOG from fldigi, both must run and cqrlog has to be in Remote mode. After you save qso in fldigi, it will be send also to CQRLOG and saved.
I'm sorry if I didn't understand correctly. Please giv me an example. Thank you!

73 Petr, OK2CQR

yt1bx
CQRlog and fldigi

Hi Petr,
both are running and CQRlog is in Remote mode. When saving QSO in fldigi, it is sent to CQRlog and saved. But problem is, that saved QSO in CQRlog is not the one currently saved in fldigi, but previous one. Example:

1. In my fldigi log last QSO is OK2CQR. QSO with OK2CQR is not in my CQRlog QSO list (Picture 1). Now I make QSO with OK1RR and save it with fldigi. CQRlog also saves QSO, but not with OK1RR, but QSO with OK2CQR – the last QSO in fldigi log (Picture 2).

2. If QSO with OK1RR is made few days after QSO with OK2CQR, when saving OK1RR QSO with fldigi, QSO saved in CQRlog – OK2CQR - will have date of saving QSO with OK1RR instead it's own date when QSO was made.

3. If fldigi log is opened, it marks by default last QSO in it (Picture 1). When making QSOs and saving them in fldigi and fldigi log is opened, QSO transferred to CQRlog is only the one that is marked; no matter how many QSOs you save, the marked one is transferred everytime (Picture 3).

Hope it's clearer now :)

73 Vlada, yt1bx

DJ0OT
While working with fldigi, I

While working with fldigi, I have noticed that CQRlog is entering the mode set on my XCVR in the log, not the mode used on the air by fldigi.

k8wdx
k8wdx's picture
Vlada Preferences, check freq

Vlada
Preferences,
check freq from Fldigi, check RST from Fldigi, check Mode from Fldigi, I work a bunch of Digital modes with Fldigi and CQRlog, I have not noticed any problem, I will look next time I am on the air, I do not usually have the logbook open, I will try that and see what happens.

NOTE: This is a tip, when I use Fldigi, I only have one radio set up, so what I do is I first click on radio 2 in the tx control window,(no radio on this one) then I set CQRlog to Fldigi mode, then I start Fldigi, works like a charm.
Doing this take Rig control away from CQRlog and let Fldigi have it..HTH Tom K8WDX

Tom K8WDX

k8wdx
k8wdx's picture
VladaI have been checking

Vlada
I have been checking when using both CQRlog and Fldigi together, all is good here, as I log with Fldigi all qso's go into CQRlog no problem. I see by the pictures that CQRlog is off line, which is right, just make sure that you have it in Fldigi mode. File "Remote mode for Fldigi" checked. then in your macros for Fldigi, make sure that in you 73 macro, you have (log), from the macro set up list in the macro somewhere. Tom K8WDX

Tom K8WDX

yt1bx
CQRlog and fldigi

Hi Tom, thanks for reply.
I have in preferences in CQRlog under fldigi interface checked everywhere fldigi (frequency, mode and rst from fldigi) and yes I do have log command in bye macro. But every time I save qso in fldigi, the qso transfered to CQRlog is previous one, just like in pictures. Dunno what is the problem :/ . Also tried with clean install of cqrlog and fldigi, but it's same again.

73 Vlada, yt1bx

k8wdx
k8wdx's picture
Vlada, more checking all is

Vlada, more checking all is ok here, Mint 12.0 working 100% as Fldigi logs it shows up on CQRlog no problem.. Tom K8WDX
At this point I dont know..

Tom K8WDX

yt1bx
CQRlog and fldigi

Hi Tom,
I wonder if it's because of OS :/ . Here's Debian squeeze running with fldigi 3.20.20 and the newest cqrlog (it happened with older versions too). Gonna check how it behaves on other distro.

73 Vlada, yt1bx

kk4clf
CQRlog and fldigi

Vlada,
I was hopeing to find some answers with this thread. I am having the same problem as you. I am running Linux Mint 12 KDE.

Shawn
AD4SB

CX1FK
CQRlog and fldigi

Ctl+P fldigi interface

http://i.imgur.com/w1mLa.png

yt1bx
CQRlog and fldigi

Hi Shawn,
I had no such issues with Mint,Fedora or opensuse ... only debian causes me this problem, but still dunno why :/

@ CX1FK
tried even with 1s, but still the same :(