Trying to upload to LOTW, fails

4 posts / 0 new
Last post
K4JIM
Trying to upload to LOTW, fails

When I try to upload to LOTW I get the following:

Starting export to adif ...
Export to the adif file completed.
File:
/home/jim/.config/cqrlog/lotw/2020-08-13_20-11-54.adi
Signing adif file ...
TQSL Version 2.5.1 [unknown]
The selected station location could not be found
Final Status: Command Syntax Error (10)

I don't understand what I need to enter as QTH, I tried my grid square, but still get error. Can someone help me?

Thanks,
Jim, K4JIM

K4JIM
Updatge to previous

I changed my QTH to my call sign "K4JIM" and got the following:

Starting export to adif ...
Export to the adif file completed.
File:
/home/jim/.config/cqrlog/lotw/2020-08-13_20-15-40.adi
Signing adif file ...
TQSL Version 2.5.1 [unknown]
Signing using Callsign K4JIM, DXCC Entity UNITED STATES OF AMERICA

/home/jim/.config/cqrlog/lotw/2020-08-13_20-15-40.adi: wrote 27 records to /home/jim/.config/cqrlog/lotw/2020-08-13_20-15-40.tq8
/home/jim/.config/cqrlog/lotw/2020-08-13_20-15-40.tq8 is ready to be emailed or uploaded.
Note: TQSL assumes that this file will be uploaded to LoTW.
Resubmitting these QSOs will cause them to be reported as already uploaded.
Final Status: Success (0)
Signed ...
If you did not see any errors, you can send signed file to LoTW website by pressing Upload button

Uploading file ...
Size:
Error: -2

So I made progress, but what does Error: -2 mean? I looked on LOTW and these QSO's didn't get uploaded.

oh1kh
Trying to upload to LOTW, fails

HI Jim!

The QTH is the same as you see in TQSL/Station location view besides the "house" icon.
I have there Pori so the line in upload form looks like:
/usr/bin/tqsl -d -l "Pori" %f -x

Do you have libssl-devel package installed? https://www.cqrlog.com/comment/8202#comment-8202
In some cases (Rasberry PI) broblem may be https://www.cqrlog.com/comment/7681#comment-7681

Do you have special characters in your password? There are some that 2.4.0(001) can not send ok.

--
Saku
OH1KH

K4JIM
It's working now!!!

Thank you Saku! I thought maybe it was my password to I went to LOTW and changed my password, then updated my LOTW password in CQRLog, but still to Error -2. However I did take you advice and installed libssl-devel package (which wasn't already installed), restarted Linux Mint, tried uploading again and success!!! Then I was able to download from LOTW to QRZ. So all is well!! I really like CQRLOG especially now that I can log in one place and upload! Now on to try EQSL upload!

Thank you,
Jim, K4JIM