Dx spots appear in chat window instead of where they should be

11 posts / 0 new
Last post
PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Hi all,

I have this weird thing going:

As far as I remember I always had the DX spots where they should be.
While I was testing/resolving another issue, I saw that I was connected to a telnet cluster as usual.

For some reason I only got the welcome message after connection. And some WX messages.
But no DX spots whatsoever.

So I fooled around with the settings, enlarged the chatwindow and, much to my surprise, there were the spots.
Only, the background color is somewhat yellowish and no spot is marked with a color to tell eqsl or lotw.
And I suspect that a new (band) country would also not be marked as such.
Nor do they come up in the bandmap.

Now, where did I go wrong and how to get it back again like it should be?

TIA

Tjalling PA3GOS.

oh1kh
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

HI!

Chat line is detected by starting with telnet user login call and at the end there is NOT prompt >

This is prompt line:
OH1KH de OH1RCF 7-Jan-2019 0702Z dxspider >

These are chat lines:
OH1KH de OH1KH: test
OH1KH de OH1KH: Sorry, but Saku isn't here at the moment, please try later

This is DX line:
DX de SQ9KR: 3737.0 SQ100PW SES 0712Z

So. Chat lines that do go upper part of display (light yellow background) have to start with your dxcluster login call and may NOT end to >
NOTE: login call may be different than call in preferences/station. It is the call in "user name" at DXCluster window/select/edit

Check how it is with dxcluster you are using.
You may test with telnet cluster oh1af.dy.fi port 8000

--
Saku
OH1KH

PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Thank you Saku,

I tried again and again but now I see no spots anywhere. Only the announcements and a welcome message from the cluster.
I dit the same test and that works. I sent myself a test message which came in the chat window.
But no spots at all. Nowhere to be found.

It looks as if I enabled a filter that filters every single spot to be rejected.
Of course that seems impossible. I checked the bands in "preferences" and they are set okay.
I am clearly connected to the cluster(s) but none of them shows any spot in the cluster window.
And today, also not in the chat window either.
Commands like sh/dx or sh/dx 50 or sh/dx/50 are echoed back but no spots at all.

Again, very puzzling..

Tjalling PA3GOS

PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Sorry, saw your message too late..

oh1kh
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Hi !
I can see you on the cluster and send also some chat lines to you.

Just issue command:
clear/spots all
If you think you have some filter presets at dxcluster.

I atteched picture of my dxcuster settings. With them all works ok with oh1af.dy.fi(, at least.)

File: 

--
Saku
OH1KH

oh1kh
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

No problem with your login. Must be at cqrlog side.

File: 

--
Saku
OH1KH

PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Yes, I see. I will start CQRlog in debug mode and see what happens.
Maybe a database issue or something.
Thanks again Saku.

PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Copied your link from chat window but lost it by copying something else.

oh1kh
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

--
Saku
OH1KH

PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Hi Saku,

Thank you again. Installed your version. Looks good!
But, at first, still no DX spots. Found out I was so busy setting up TRX Control and while doing that, I set all frequencies to 0.
So, CQRlog was unable to sort out whether a spot should be displayed or not. It decided to show nothing at all..
Human error :)

Now I am somewhat confused which frequency should be where.
It says "Begin", "End", "CW", "RTTY", "SSB" and then some offsets.
Since I set all at 0 I have no real clue what is what.

Nevertheless, I got my cluster window working again.

CU, Tjalling PA3GOS

PA3GOS
Dx spots appear in chat window instead of where they should be

Never mind... Got it.