Comment to call sign error

6 posts / 0 new
Last post
G4AFU
Comment to call sign error

"Error saving comment to QSO.
TMySQL57Connection : Error executing query: Data too long for column 'longremarks' at row 1"

The comments box doesn't seem to hold much text before I get this error and nothing is saved.
Or.... am I using it wrong and should be saving text to another document?
Any ideas to resolve gratefully received.
Paul G4AFU

oh1mrr
Similar with my. Trying to

Similar with my. Trying to set all my qso's sent to clublog.
I get:
Could not mark QSO as uploaded:TMySQL57Connection : Error executing query: Data too long for column 'cmd' at row 1

Jarmo

oh1kh
Column "cmd" is only 10 chr

Column "cmd" is only 10 chr long

MariaDB [cqrlog004]> show columns from log_changes;
+----------------+---------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+----------------+---------------+------+-----+---------+----------------+
| id | int(11) | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| id_cqrlog_main | int(11) | YES | MUL | NULL | |
| cmd | varchar(10) | NO | | NULL | |
| qsodate | date | YES | | NULL | |
| time_on | varchar(5) | YES | | NULL | |
| callsign | varchar(20) | YES | | NULL | |
| mode | varchar(10) | YES | | NULL | |
| band | varchar(6) | YES | | NULL | |
| freq | decimal(10,4) | YES | | NULL | |
| old_qsodate | date | YES | | NULL | |
| old_time_on | varchar(5) | YES | | NULL | |
| old_callsign | varchar(20) | YES | | NULL | |
| old_mode | varchar(10) | YES | | NULL | |
| old_band | varchar(6) | YES | | NULL | |
| old_freq | decimal(10,4) | YES | | NULL | |
| upddeleted | int(1) | YES | | 1 | |
+----------------+---------------+------+-----+---------+----------------+
16 rows in set (0.00 sec)

Making it little longer could be done from sql console with:

ALTER TABLE log_changes MODIFY cmd VARCHAR(20);

This should not make any harm when column gets bigger. If it gets smaller it may cut some data.
If it happens always it might be worth of try.
I do not use clublog, so I can't test that,

--
Saku
OH1KH

oh1kh
HI!

HI!
longremark is actually not very long:

MariaDB [cqrlog004]> show columns from notes;
+-------------+--------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+-------------+--------------+------+-----+---------+----------------+
| id_notes | int(11) | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| callsign | varchar(20) | YES | MUL | | |
| longremarks | varchar(256) | YES | | | |
+-------------+--------------+------+-----+---------+----------------+
3 rows in set (0.00 sec)

But there is another table:


MariaDB [cqrlog004]> show columns from long_note;
+--------------+----------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+--------------+----------+------+-----+---------+----------------+
| id_long_note | int(11) | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| note | longtext | YES | | NULL | |
+--------------+----------+------+-----+---------+----------------+
2 rows in set (0.00 sec)

LONGTEXT | 4,294,967,295 (232−1) bytes = 4 GiB
But for what it is used, I do not know (should look from source).

If your "longremarks" is over 256 char you may expect that kind of error message.

Have you tried to use Ctrl+N ?
It opens long note and without checking source I assume it uses that "note" (longtext).

See help file ( file:///usr/share/cqrlog/help/h20.html#ah17 )

--
Saku
OH1KH

G4AFU
comment to callsign

Saku,
I think it's me that is wrong trying to transcribe a whole qso into the box. I should be opening a .txt document from call_data and using that. I need to figure out how to do this from the instructions in preferences/help.
Again, thanks for the help. Everyday is a school day!
73 Paul

G4AFU
Comments to callsign viewers set up?

I can't get the call_data to work. I have set up sub-folder(s) in call _data with the folder called (callsign) where this is the call e.g. OK1RR and then added a gedit txt document to the folder. From the logging screen when I input the call nothing appears as an attachment so maybe I have not got the system path set up for the viewers. According the help file "viewer must be in the system path". I thought checking the OK for each viewer in the preferences did this but maybe not?
Any help on how to do this appreciated.
Paul G4AFU