CQRLOG 1.9.0 for Raspberry Pi 2

Thanks to Laci, HA5ZG we have CQRLOG 1.9.0 packaged also for this very popular small computer.

cqrlog_1.9.0-1_armhf.deb

Comments

CQRLOG 1.9.0 for Raspberry Pi 2

What linux version are you running on this? I'm not real good with Linux but I'm willing to give this a try.
 
Jim NH6HI

CQRLOG on RPi 2

Dear Jim, this run on Ubuntu 15.04 MATE for Raspberry Pi 2 B for me. But I think also run on another Debian based Linux distro for RPi 2.
Laci

How about the original PI?

Wonder if this would run on the original PI?  I did download the .deb file but have not tried to make it go yet.

CQRLOG on RPi 2

Dear Clayton,
Yes, run an original RPi 2, but RPi 2 and RPi very different hardware and system. So if You have a RPi, I'm afraid this package doesn't will ok. If You have a RPi2, please write me an e-mail with error list. Thank You.
Laci

Aloha Laci,

Aloha Laci,
Do I follow the setup directions or is there another way or  place to get directions? I assume I need to resize the file system. I have it on a 64gb  Scandisk ultra card and have run the setup from boot up. Iguess if I mess it up Ican just reburn and start over. Not asking for you to do this for me but just a firm push in the right direction.
Jim NH6HI

Aloha Jim,

Aloha Jim,
Thank You for Your question. I think You do the setup good, but the image size not follow the disk/card size. The image size is constant, so Your partition size also constant.
I found perfect instructions for this problem: http://elinux.org/RPi_Resize_Flash_Partitions
Usually I plug the card to the another Linux machine, and I use Gparted for extend the partition. If You don't have another Linux computer, then You can work in terminal/command line. The third choice: start the Raspberry an other SD card with GUI and Gparted, plug the first SD card to the USB with card reader, and go. :)
I hope this info help for You.
Best regards, Laci HA5ZG

Aloha,

Aloha,
I installed the Mate and resized the file system successfully and installed cqrlog and when it came up, it ran a setup program. The first question,I wasn't able to answer so I went to the forum to find the answer. Some how I clicked the wrong button and the program closed. When I restarted, I got the logo and then this window stating..... "Invalid type cast. Press OK to ignore and risk data corruption.Press Cancel to kill the program.
I tried the cancel to kill first then reloaded the program.  I got the same message again and so this time I selected ok and the program started but no more the first time startup screen. I can't seem to do anything without getting an error message. I tried to un install and re install  but get the same thing. Is there a command line I can run to give me the first time bootup message so I can get on with setting up the program? any help appreciated.
Jim  NH6HI

ran debug=1

ran debug=1

 nh6hi@nh6hi:~$ cqrlog --debug=1
/usr/share/themes/Yuyo-Dark/gtk-2.0/Apps/libreoffice.rc:40: Unable to locate image file in pixmap_path: "Entry/entry-border-bg-solid.png"
/usr/share/themes/Yuyo-Dark/gtk-2.0/Apps/libreoffice.rc:43: Background image options specified without filename
/usr/share/themes/Yuyo-Dark/gtk-2.0/Apps/libreoffice.rc:49: Unable to locate image file in pixmap_path: "Entry/entry-border-active-bg-solid.png"
/usr/share/themes/Yuyo-Dark/gtk-2.0/Apps/libreoffice.rc:52: Background image options specified without filename

**** DEBUG LEVEL 1 ****

Loading libssl:
Loading libcrypto:
Loading libmysqlclient:
**************************
MySQL version: 5.6
**************************
Loaded 73758 LoTW users
Loaded 83806 eQSL users
Loaded 43229 SCP calls
*
User home directory:    /home/nh6hi/
Program home directory: /home/nh6hi/.config/cqrlog/
Data directory:         /home/nh6hi/.config/cqrlog/database/
Memebers directory:     /usr/share/cqrlog/members/
ZIP code directory:     /usr/share/cqrlog/zipcodes/
Binary dir:             /usr/bin/
Share dir:              /usr/share/cqrlog/
TConnection to MySQL:   5.6
*
2015-07-05 15:42:14 0 [Warning] TIMESTAMP with implicit DEFAULT value is deprecated. Please use --explicit_defaults_for_timestamp server option (see documentation for more details).
2015-07-05 15:42:14 0 [Note] /usr/sbin/mysqld (mysqld 5.6.24-0ubuntu2) starting as process 17949 ...
TApplication.HandleException Invalid type cast
  Stack trace:
  $000EC2DC
  $001754B4
  $003323BC
  $00364FCC
  $0036595C
  $00176C1C
  $003F8BC4
  $003E8AE4
  $76A1A6DD
OnCloseQuery - NewQSO
select count(*) from .cqrlog_config

TApplication.HandleException Database connect string (DatabaseName) not filled in!
  Stack trace:
  $004C1CF4
  $005044F4
  $004D71A4
  $00506828
  $004C4A94
  $005066FC
  $000C9B14
  $000CFA40
  $0006563C
  $00065950
  $000441F8
  $00320810
  $00062B4C
  $00422A1C
  $003D2DBC
  $003E47D4
Closing DXCluster window
Closing TRXControl window
Closing GrayLine window
Closing dDXCC
Invalid file handle
Deleting config file: cqrlog.cfg
Closing dData
/home/nh6hi/.config/cqrlog/database/nh6hi.pid
Command:
kill 17949

(cqrlog:17945): GLib-CRITICAL **: Source ID 21 was not found when attempting to remove it

(cqrlog:17945): GLib-CRITICAL **: Source ID 20 was not found when attempting to remove it

(cqrlog:17945): GLib-CRITICAL **: Source ID 53 was not found when attempting to remove it

(cqrlog:17945): GLib-CRITICAL **: Source ID 52 was not found when attempting to remove it

(cqrlog:17945): GLib-CRITICAL **: Source ID 58 was not found when attempting to remove it

(cqrlog:17945): GLib-CRITICAL **: Source ID 57 was not found when attempting to remove it
WARNING: TLCLComponent.Destroy with LCLRefCount>0. Hint: Maybe the component is processing an event?
Closing ini file ...
nh6hi@nh6hi:~$

 

ok7an's picture

Re: ran debug=1

Aloha Jim,
 
this a a bug in CQRLOG. it's already fixed in upcomming version of CQRLOG. I hope Laci can build cqrlog binary from current source code on GitHub. Without that, CQRLOG won't work.
 
73 Per, OK2CQR

Cannot get rig control working

I have loaded CQRlog on my RPI 2. I cannot get rig control to work. Using latest Ubuntu Mate for RPI 2. My rig is a K3 and the USB ports are all set up properly. I have the latest update of 1.9.0 for RPI. Any help greatly appreciated!

73 Bill NZ0T

Fixed it!

I changed stop bits to 2 from default and it works great now.